Parówkowe leczo

SKŁADNIKI


  • 0,5 kg parówek
  • około 70 dag pieczarek
  • 2 cebule szalotki lub zwykłe ( można nie dodawać cebuli )
  • jedna duża czerwona papryka
  • jedna puszka pomidorów najlepiej pokrojonych bez skóry
  • przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka czerwona łagodna w proszku

PRZYGOTOWANIE


  • Paprykę umyć, pokroić w kostkę i razem z szalotką zeszklić na maśle klarowanym.
  • Pieczarki umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę, połączyć  z papryką,  doprawić do smaku (można dodać inne ulubione przyprawy).
  • Na koniec dodać pomidory i  pokrojone w 2 cm krążki parówki.
  • Całość gotować na małym ogniu około 25 minut, dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
  • Do podania można przybrać pietruszką i kleksem z ubitej śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *