Sałatka cebulowa do potraw z grilla

Ta sałatka jest nietypowa, ale zdrowa i bardzo smaczna.

SKŁADNIKI


  • Trzy rodzaje cebuli, po 2 sztuki – czerwona, cukrowa lub zwykła i szalotka.
  • 1 papryka żółta
  • 2 duże pomidory
  • przyprawy sól, pieprz, ostra papryka
  • 1łyżka majonezu

PRZYGOTOWANIE


  • Cebulę pokroić w słupki i posypać solą 1 płaską łyżeczką i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
  • Następnie odlać sok wytworzony z cebuli i dodać pokrojone pomidory i paprykę.
  • Wymieszać dodać majonez i doprawić przyprawami, ale już bez soli.

 

WSKAZÓWKI


  • Podawać do mięsa i ryb z grilla.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *