Zrazy szparagowe

SKŁADNIKI


  • Szynka parmeńska lub schwarzwaldzka,  tyle plastrów ile zrazów szparagowych,
  • polędwiczki z kurczaka lub piersi kurczaka,  tyle ile zrazów,
  • zielone szparagi (cienkie) po dwie lub trzy sztuki na każdego zraza
  • sól i  pieprz
  • masło czosnkowe przygotowanego z przepisu na moim blogu – TUTAJ lub gotowego (na 6 sztuk zrazów 15 dag masła czosnkowego)
  • masło do wysmarowania formy

PRZYGOTOWANIE


  • Szparagi umyć (zielonych szparagów nie obieramy, odcinamy tylko końcówki).
  • Rozbić mięso i przyprawić solą i pieprzem.
  • Układać kolejno: szynkę, na to mięso i szparagi, zawinąć i włożyć do formy wysmarowanej masłem i ułożyć ciasno zrazy.  Następnie obłożyć plastrami masła czosnkowego.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez około 30 do 40 minut.
  • Podawać na gorąco do ryżu lub ziemniaków.

 

20160614_130719

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *