Zupa owocowa

SKŁADNIKI


  • 1 litr wody
  • 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej (lub mniej, jeśli ktoś lubi zupę rzadką)
  • 20 dag czereśni
  • 20 dag truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • makaron według uznania ilość i kształt
  • liść mięty i śmietana kwaśna 18% (tyle ile porcji zupy do przybrania)

PRZYGOTOWANIE


  • Umyć i obrać truskawki z szypułek, a czereśnie wydrylować.
  • Owoce wkładamy do ciepłej wody i gotujemy wraz z cukrem.
  • Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i wlewamy do ugotowanych owoców i doprowadzamy do wrzenia.
  • Podajemy z makaronem. Na koniec przybieramy kleksem z kwaśnej śmietany i liściem mięty.

Mnóstwo różnorakich owoców i wiele możliwości ich przetwarzania.

Wybrałam zupę owocową, osobiście nie jestem fanem tego typu potraw, ale moja córka uwielbia ją i sama przygotowuje.

20160618_173647

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *