Napój cytrynowo – ogórkowo – miętowy

SKŁADNIKI


  • 1,5 litra  wody niegazowanej
  • cytryna żółta 2 sztuki
  • świeży ogórek 3 sztuki
  • 10 listków mięty
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE


  • Cytryny umyć, sparzyć (nie obierać ze skóry), następnie pokroić w  cienkie plastry.
  • Ogórki umyć, nie obierać, drobno pokroić w kostkę.
  • Składniki wraz z umytymi liśćmi mięty włożyć do naczynia i wlać wodę i dodać szczyptę soli. Schłodzić przed podaniem.

Podczas upalnych dni nadchodzi także wielkie pragnienie i właśnie dzięki napojom cytrynowo – ogórkowo – miętowym oraz  limonkowo – imbirowym z dodatkiem mięty można się orzeźwić. Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *