Sok z czerwonej porzeczki

SKŁADNIKI


  • 30 dag czerwonej porzeczki
  • 1 limonka
  • 1 litr wody
  • 15 dag cukru

PRZYGOTOWANIE


  • Obrać porzeczki z szypułek, rozgnieść owoc i posypać cukrem wsypać do wrzącej wody. Gotować około 15 minut. Odcedzić i tak przygotowany sok ostudzić i na koniec dodać sok z limonki.

 

Zamoczyć około centymetra górnej krawędzi  szklanki w zimnej wodzie, a następnie w cukrze. Wlać sok i ozdobić szklankę gronem z porzeczki.
Bardzo smaczny.

 

20160726_184958

Komentarze Dodaj swój komentarz

  1. Tadeusz napisał(a):

    Proponuję 5 dkg cukru

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *