Rosół na letnie przeziębienia

SKŁADNIKI


  • 2 udka i pierś z kurczaka
  • 2 litry wody
  • sól i pieprz
  • 1 kawałek grzybka suszonego
  • 1 cebula,
  • włoszczyzna (2 marchewki, seler średni, 10 cm por, korzeń pietruszki)
  • 2 listki magii

PRZYGOTOWANIE


  • Umyć dokładnie mięso i wrzucić na wrzątek gotować około 10 minut i dodać pokrojone  warzywa. Gotować na bardzo małym ogniu. Rosół powinien gotować się około 1 i 1/2 godziny. W trakcie gotowania dodać grzybka i magii, doprawić solą i pieprzem według własnego gustu. Garnek z rosołem należy przykryć dopiero po 30 minutach od rozpoczęcia gotowania.
  • Rosół można podać z makaronem.

Na letnie przeziębienie, które nas chwyta także latem najlepiej podać rosołek do wypicia z pulpecikiem z piersi kurczaka. Mielę blenderem i doprawiam, formuję kulkę i z rosołkiem tworzą pyszną całość.

20160727_181754

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *