Pieczeń z szynki wieprzowej

SKŁADNIKI


  • 0,5 kg mięsa od szynki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • majeranek im więcej tym lepiej (sypię dużą garść)
  • sól, czarny pieprz do smaku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • mielona papryka słodka

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso pokroić na kawałki i roztłuc, posmarować z jednej strony musztardą i położyć na rozgrzaną patelnię z olejem. Opiekać ona dużym ogniu około 5 minut i stronę bez musztardy doprawić częścią przypraw, piec dalej około 20 minut. Mięso przewrócić na drugą stronę i doprawić. Podlać wodą i piec około 10 minut. Upieczone mięso można podawać z fasolką szparagową i ziemniakami.

20160730_130025

20160730_130000

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *