Deser na zimno – Mango z czarnym ryżem

SKŁADNIKI


  • 80 g czarnego ryżu
  • 1 owoc mango
  • 4 truskawki
  • około 100 g  borówek amerykańskich

PRZYGOTOWANIE


  • Ryż opłukać i wrzucić na zimną wodę, gotować na małym ogniu około 30 do 40 minut. Ryż odcedzamy.
  • Mango umyć, przekroić na dwie części, usunąć skórkę, wyjąć pestkę i wnętrze owocu zmiksować blenderem. Truskawki umyć, zdjąć szypułki i pokroić.
  • Porcja ta mieści się w średnim słoiku. Układamy najpierw ryż, potem zmiksowane mango i dodajemy pokrojone truskawki a na koniec umytą czarną borówkę.

20160801_184431

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *