Faszerowana papryka

SKŁADNIKI


  • 3 duże papryki najlepiej podłużne
  • 400g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • 5 -6 łyżek bułki tartej

PRZYGOTOWANIE


  • Papryki  umyć i oczyścić z nasion.
  • Do mięsa wrzucić surowe jajko, przyprawy, bułkę tartą i cebulę drobno pokrojoną. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i napełnić papryki.
  • Włożyć do naczynia żaroodpornego i wlać 100 ml ciepłej wody. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 80 minut.
  • Paprykę podawać można z ryżem i sosem pomidorowym.

20160731_152101

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *