Pieczeń z pieczarkami

SKŁADNIKI


  • 300g mięsa mielonego
  • 3 świeże duże pieczarki
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta 4-5 łyżek
  • 1 łyżka papryki w proszku

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso wraz z surowym jajkiem doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać cebulę  drobno pokrojoną i wymieszać. Na koniec wsypać bułkę tartą i ponownie wymieszać.
  • Ułożyć mięso w kształcie placka i położyć pokrojone w plasterki pieczarki i na zewnątrz doprawić czerwoną papryką.
  • Zawinąć mięso lub owinąć folią aluminiową i  piec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200 stopni przez 40 minut.
  • Podawać jako dodatek garmażeryjny na zimno lub na pieczywo.

20160731_175602

20160731_175412

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *