Roladki schabowe z masłem

SKŁADNIKI


  • mięso na kotlety schabowe
  • masło (po kilka kawałków masła na każdy płat mięsa)
  • składniki do panierki:
  • jajko, bułka tarta
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Każdy płat mięsa rozbić, dodać soli i pieprzu i pozostawić w lodówce na 15 minut, po tym czasie na rozłożony płat położyć kilka kawałków masła. Zwinąć ciasno i najpierw roladki zanurzyć w rozbitym jajku, a potem obtoczyć bułką tartą.
  • Piec na gorącym oleju pod przykryciem około 10 minut, potem zmniejszyć ogień i piec 20 minut. Masło z roladek wydostanie  się na patelnię z olejem. Można według uznania polać tym ziemniaki lub warzywa.
  • Do roladek podawać można przygotowane osobno kurki z cebulą i śmietaną. Dodatkiem mogą być ziemniaki, posypane koperkiem.

20160807_131423

20160807_114558

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *