Ciasto z kaszy manny

SKŁADNIKI


  • 2 szklanki kaszy manny
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g masła miękkiego
  • 1 szklanka mleka

SKŁADNIKI SOSU


  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE


  • W malakserze zmiksować wszystkie składniki. Na blachę z pergaminem wyłożyć ciasto. Pokroić w kwadraty.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 45 minut.
  • Po wyjęciu polać przygotowanym ostudzonym sosem. Na koniec można posypać według uznania także kokosem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *