Kanapka z szynką

SKŁADNIKI


  • bułka,
  • pomidor,
  • szynka konserwowa,
  • kwaszony ogórek,
  • liść sałaty,
  • rzodkiewka,
  • masło do smarowania bułki.
Sos majonezowy
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1/2 łyżeczki oliwy,
  • 1 łyżeczka naturalnego jogurtu.

PRZYGOTOWANIE


  • Bułkę (kupioną lub upieczoną), posmarować  masłem, nałożyć plaster szynki konserwowej i ułożyć kolejno plaster pomidora, ogórka, rzodkiewki. Można dodać sos majonezowy (wszystkie składniki sosu wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji).

Idealny posiłek  na drugie śniadanie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *