Mizeria

SKŁADNIKI


  • 1 duży zielony świeży ogórek
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz oraz 1/4 łyżeczki cukru

PRZYGOTOWANIE


  • Ogórek umyć i obrać ze skóry, pokroić w plastry.
  • Przygotować sos z kwaśnej śmietany i jogurtu doprawić solą, pieprzem, cukrem i cytryną. Wymieszać i odstawić do lodówki na 15 minut.
  • Sos następnie wymieszać z ogórkami. Można dodać zielony koperek. Podawać z jajkiem sadzonym i ziemniakami lub mięsem np. z żeberkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *