Żeberka w miodzie faceliowym

SKŁADNIKI


  • 1 kg żeberek
  • 2 duże łyżki miodu faceliowego (może być akacjowy lub wielokwiatowy)
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, papryka słodka sproszkowana,
  • 1 szklanka zaparzonej czarnej mocnej herbaty

PRZYGOTOWANIE


  • Żeberka umyć, osuszyć i posolić i dodać pieprz i smażyć na gorącym oleju. Piec około 20 minut na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień dodać paprykę i piec dalej podlewając herbatą. Pod koniec pieczenia, jak mięso będzie miękkie dodać dwie łyżki miodu i trzymać na ogniu około 10 do 15 minut.
  • Do mięsa podawać kopytka z  gotowaną w całości marchwią (na pół miękką).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *