Ziemniaki z twarogiem i szczypiorem

SKŁADNIKI


  • duże ziemniaki
  • przyprawa do ziemniaków lub sól i pieprz wraz z papryką w proszku słodką i zioła prowansalskie
  • biały twaróg
  • 300 ml jogurt naturalny
  • szczypior
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE


  • Ziemniaki wyszorować i włożyć do wrzątku. Gotować 15 minut. Następnie wyjąć i włożyć do naczynia odpornego na wysokie temperatury. Do naczynia włożyć masło  i połówki ziemniaków uprzednio posypując mocno przyprawami. Piec w piecu około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
  • W międzyczasie przygotować ser, który należy rozgnieść widelcem i wymieszać z jogurtem.  Przed podaniem posypać do smaku solą i dodać dużo szczypioru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *