Sernik Babci Jadzi

SKŁADNIKI


  • 1 kg półtłustego białego twarogu
  • 6 jaj
  • 35 dag cukru (1 1/2 szklanki cukru)
  • 2 budynie
  • 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200g masła

PRZYGOTOWANIE


  • Zmielić trzykrotnie ser, żółtka oddzielić od białek, budyń wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • W malakserze wymieszać żółtka, cukier i masło. Dodawać powoli ser i budyń z proszkiem.
  • Na koniec ubić pianę z białek i dodać delikatnie  do masy serowej.
  • Piec w 190 stopniach około 65 minut. Jeżeli góra sernika przypiecze się nadmiernie nakryć w trakcie pieczenia folią aluminiową. Sernik wyjąć i nakryć bawełnianym ręcznikiem. Posypać cukrem pudrem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *