Panini z posiekaną wątróbką

SKŁADNIKI


  • 300 g wątróbki
  • 1 jabłko
  • 1 cebula szalotka
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 bułki
  • natka pietruszki do ozdoby

PRZYGOTOWANIE


  • Na maśle klarowanym zeszklić cebulę i dodać starte na dużych oczkach jabłko, smażyć około 4 minut i dodać wątróbkę, następnie piec na średnim ogniu około 20 minut. Odstawić do ostudzenia.
  • Ostudzoną wątróbkę poszatkować. Na elektrycznym grillu podpiec przepołowione bułki, aż   powstaną zrumienione paski. Kłaść na bułki posiekaną wątróbkę. Ozdobić natką pietruszki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *