Zupa pomidorowa z ryżem

SKŁADNIKI


  • 1 kg pomidorów bardzo dojrzałych świeżych (obrać ze skóry)
  • 700 ml wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 1 łyżeczka przyprawy wegety
  • 1 łyżeczka cukru sól, 2 kulki ziela angielskiego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • zielone liście seleru do ozdoby
  • 1 torebka ryżu

PRZYGOTOWANIE


  • Do bulionu dodać oliwę, wegetę, ziele i zagotować.
  • Osobno blenderem zmiksować pomidory z przecierem i sprasowanym czosnkiem.
  • Wymieszać z bulionem, dodać cukier, sól i pieprz do smaku i gotować około 30 minut na małym ogniu.
  • Podawać z ryżem i przybrać zielonymi listkami selera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *