Krupnik

SKŁADNIKI


  • 2,5 litra wody
  • 2 udka z kurczaka
  • 1 pietruszka
  • 1 duża marchew
  • kawałek selera
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • kasza jęczmienna 1 torebka
  • 3 listki magii lub kostka magii
  • 1/2 łyżeczki przyprawy bulionowej

PRZYGOTOWANIE


  • Udka umyć i włożyć do wody, dodać pietruszkę i seler oraz marchew startą na dużych oczkach.
  • Gotować 40 minut.
  • Dodać przyprawy.
  • Umyte, obrane i pokrojone ziemniaki włożyć do zupy.
  • Dodać kaszę i gotować na małym ogniu około 20 minut.
  • Przed podaniem wyjąć seler i pietruszkę (można wykorzystać do sałatki).

Podawać można z chlebem.

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *