Rolady z jajkiem

SKŁADNIKI


  • 2 plastry schabu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • oliwa do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, rozbić i doprawić solą i pieprzem.
  • Posmarować masłem.
  • Ugotowane jajko na twardo obrać ze skorupki i nałożyć na plaster mięsa.
  • Zawinąć, mocno uciskając i lekko posypać mąką.
  • Piec na rozgrzanej oliwie, na średnim ogniu około 20 minut.
  • Mięso obrócić i piec dalej 20 do 30 minut, ale już na małym ogniu. Patelnię nakryć pokrywką.

Mięso podawać z dowolnymi warzywami.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *