Tort truskawkowy

SKŁADNIKI


Ciasto według przepisu tort z nutellą

Krem

  • 750g serka maskarpone
  • 300 ml śmietany 36%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • słoik dżemu truskawkowego
  • 1 kg świeżych truskawek
  • poncz do ciasta – szklanka herbaty z cukrem i sokiem z cytryny. Poncz wylać równomiernie  na blaty ciasta.

PRZYGOTOWANIE


  • Ubić śmietanę wraz z cukrem pudrem, dodać serek i miksować na średnich obrotach.
  • Gotowym kremem przekładać blaty ciasta.
  • Na pierwszą warstwę nałożyć dżem, na to masę kremową, na kolejny blat nałożyć krem i pokrojone truskawki. Nakryć ostatnim blatem. Wyłożyć pozostały krem równomiernie na cały tort i ozdobić truskawkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *