Papryka w occie

SKŁADNIKI


  • 7 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 łyżka soli
  • 4 łyżki cukru
  • do  każdego słoika ; 4ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, około 15 ziarenek gorczycy, 2 łyżki oleju

PRZYGOTOWANIE


  • Paprykę umyć, wyjąć gniazdo nasienne i pokroić na kilka części.
  • Ciasno układać w słoiku.
  • Przygotować zalewę; do gorącej wody wlać ocet, wsypać cukier , sól.
  • Zamieszać i zagotować.
  • Zalewę wlać do przygotowanych, wypełnionych papryką i przyprawami słoików.
  • Pasteryzować na mokro w garnku.
  • Od zagotowania 3 minuty.
  • Pozostawić w garnku do ostudzenia.
  • Można wyjąć i domknąć jeszcze słoiki.
  • Przykryć ściereczką do ostudzenia.

Zapisz

Zapisz

4 Comments Dodaj swój komentarz

  1. Pingback: Pani Doktor gotuje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *