Sałatka szopska

SKŁADNIKI


  • 2 duże pomidory
  • 2 papryki
  • 1 świeży ogórek
  • 2 cebule
  • biały ser solankowy
  • 1 łyżka orzeszków pinii
  • 2 łyżki oleju  lnianego lub według uznania
  • sól opcjonalnie

PRZYGOTOWANIE


  • Pomidory, paprykę,  umyć, pokroić w plastry.
  • Ogórek umyć obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
  • Cebulę pokroić w talarki.
  • Ser pokroić w kilkucentymetrowe prostokąty.
  • Pomidory, paprykę i cebulę , ogórek wymieszać z oliwą, dodać orzeszki i posolić.
  • Na sałatkę wyłożyć ser.

Podawać z tostami.

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *