Tort bezowy z borówkami

SKŁADNIKI


Krem

  • 450 g serka maskarpone
  • 4 łyżki kremu czekoladowego (może być nutella)
  • 150 g masy krówkowej
  • 300 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 400 g borówek
  • 100 g orzechów włoskich

PRZYGOTOWANIE


  • Serek, masę krówkową, nutellę  zmiksować.
  • Osobno ubić kremówkę.
  • Orzechy pokroić.
  • Masę połączyć z kremówką i orzechami.
  • Dodać 250 g borówek i delikatnie wymieszać.
  • Przepis na bezy z przepisu Tort bezowy lub kupić gotowe blaty bezowe.
  • Nałożyć krem na dolny i górny blat tortu.
  • Ozdobić resztą borówek.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *