Makaron z boczkiem i pieczarkami

SKŁADNIKI


  • 250 g makaronu świderki
  • 300 g pieczarek
  • 250 g pokrojonego boczku
  • 2 cebule szalotki
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • świeży koperek

PRZYGOTOWANIE


  • Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić drobno pokrojoną szalotkę i umyte, obrane i pokrojone pieczarki i boczek.
  • Piec na średnim ogniu około 20 minut.
  • Osobno ugotować makaron w osolonej wodzie.
  • Po ugotowaniu makaron przełożyć na patelnię i połączyć wszystkie składniki na patelni.
  • Dodać przyprawy.

Posypać świeżym  pokrojonym koperkiem.

Zapisz

2 Comments Dodaj swój komentarz

  1. zosia napisał(a):

    Bardzo dobre danie super pozdrawiam

    1. Pani Doktor napisał(a):

      Dziękuję.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *