Popovers

SKŁADNIKI


  • 1 szklanka mąki pszennej (czubata)
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka soli (płaska)
  • 2 jajka

PRZYGOTOWANIE


  • Podgrzać mleko.
  • Jaja ubijać i stopniowo dodawać ciepłe mleko.
  • Następnie powoli dodać mąkę i sól.
  • Nagrzać piekarnik do 220 stopni.
  • Wlać ciasto do ramekinów (pojemników żaroodpornych) do 3/4 wysokości, wysmarowanych masłem.
  • Piec 20 minut w temperaturze 220 stopni, następnie obniżyć do 180 stopni i piec jeszcze 30-40 minut.
  • Muszą być zrumienione.
  • Podawać na słodko i wytrawnie.

Uwaga! Nie wolno otwierać piekarnika podczas pieczenia.

 

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *