Ciasto bezowe z likierem kawowym

SKŁADNIKI


Blaty bezowe  z przepisu tort bezowy.

Krem

  • 500 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 300 ml śmietany 36%
  • 7 łyżek likieru kawowego
  • 2 łyżki kakao
  • 10 kostek gorzkiej czekolady drobno pokrojonej

PRZYGOTOWANIE


  • Mascarpone zmiksować z likierem, aż do uzyskania gładkiej masy.
  • Osobno ubić śmietanę z łyżką cukru pudru.
  • Połączyć masę ze śmietaną i miksować na niskich obrotach.
  • Dodać pokrojoną czekoladę.
  • Na blat dolny przełożyć masę i przykryć drugim.
  • Na górę wyłożyć masę i oprószyć na nią  przez sitko kakao.

Ciasto włożyć do lodówki i schłodzić.

 

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *