Ciasto czekoladowo-cynamonowe

SKŁADNIKI


  • 350 g mąki pszennej
  • 1  i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g cukru
  • 1,5 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 250 g margaryny
  • 250 g serka kremowego
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 100 g wiórków z gorzkiej czekolady

PRZYGOTOWANIE


  • W malakserze zmiksować masło z serkiem na puszystą masę.
  • Dodać 300 g cukru i 4 jajka.
  • Następnie mąkę z proszkiem i solą i miksować, aż uzyskamy gładką masę.
  • Dodać do masy wiórki i wymieszać łyżką.
  • 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  • Na ciasto wsypać mieszankę z cukru(100 g ) kakao i cynamonu.
  • Pozostałą część ciasta rozsmarować na wierzchu.
  • Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około godziny.
  • Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.
  • Wyjmij z piekarnika i ostudzić.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *