Krokiety z pieczarkami

SKŁADNIKI


Naleśniki

  • 2 jajka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 200 ml mleka
  • 400 g mąki pszennej
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE


  • Wszystkie składniki wymieszać mikserem lub blenderem.
  • Jeśli ciasto będzie za gęste dodać wody gazowanej i jeśli będzie za rzadkie dodać mąki.
  • Piec  naleśniki na naleśnikarce lub na patelni.
  • Naleśniki muszą być cienkie i duże.

Farsz grzybowy

  • 1 kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • sól i pieprz opcjonalnie

PRZYGOTOWANIE


  • Pieczarki umyć, obrać i pokroić w cienkie paski.
  • Cebule zeszklić na patelni i dodać pokrojone pieczarki.
  • Smażyć około 30 minut i na koniec dodać sól i pieprz.

Na usmażone naleśniki dodawać  wychłodzony farsz. Układać w formie koperty.

Przygotować panierkę: 2 jajka rozbite, bułkę tartą.  Naleśniki z farszem namoczyć w jajku potem bułce i smażyć na dosyć głębokim oleju.

Podawać do barszczu czerwonego.

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *