Naleśnikowe sakiewki

SKŁADNIKI


  • 2 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • 400 ml wody gazowanej
  • szczypta soli
  • serek waniliowy 150 g
  • kilka truskawek, malin

PRZYGOTOWANIE


  • Mąkę zmiksować z jajkami, solą i wodą gazowaną.
  • Dodać szczyptę soli.
  • Ciasto musi być lejące.
  • Można gęstość ciasta regulować mąką i wodą.
  • Muszą być cienkie
  • Piec na gorącej wytłuszczonej patelni bądź naleśnikarce.
  • Na środku naleśnika nałożyć 2 łyżeczki serka i 2 do 3 truskawek.
  • Boki ciasta unieść i uformować falbanki.
  • Zgnieść mocno rękoma, tak aby przylepiły się.
  • Wyglądem przypominają sakiewki.
  • Pyszne polecam.

 

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *