Naleśnikowe tagliatelle z sosem kurkowym

Naleśniki

SKŁADNIKI


  • 300 g mąki
  • 1 jajko
  • 400 ml wody gazowanej
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE


  • Wszystkie składniki wymieszać blenderem.
  • Ciasto musi być rzadkie.
  • Naleśniki bardzo cienkie.
  • Po usmażeniu pokroić na 1 cm paski makaronowe (tagliatelle).

Sos kurkowy

SKŁADNIKI


  • 1 pierś kurczaka
  • 200 g kurek
  • 200 ml śmietany do sosów
  • 1 łyżka kopiasta serka śmietankowego (może być topiony)
  • sól, pieprz według uznania
  • czerwona sproszkowana papryka
  • tłuszcz do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso  umyć pokroić w kostkę i piec na średnim ogniu.
  • Na osobnej patelni smażyć oczyszczone, umyte i pokrojone kurki.
  • Po usmażeniu grzybów dodać je do mięsa.
  • Doprawić przyprawami i serem.
  • Dobrze wymieszać i dalej piec około 40 minut na małym ogniu.
  • Na koniec dodać śmietanę.
  • Smażyć jeszcze około 10 minut.

Połączyć z naleśnikowym makaronem.  Przepyszne.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *