Krokiety z szynką i serem

SKŁADNIKI


  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1szklanka wody gazowanej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • kilkanaście cienkich plastrów żółte sera
  • 250 g szynki  konserwowej
  • panierka – 2 roztrzepane jajka, bułka tarta

PRZYGOTOWANIE


  • Zmiksować mleko , jajka szczyptę soli.
  • Dodawać mąkę, wodę i dalej miksować do uzyskania jednolitej lejącej masy.
  • Smażyć na oleju cienkie naleśniki.
  • Szynkę pokroić w kostkę i układać porcję wraz z plastrem sera na usmażonym naleśniku.
  • Składać jak koperty.
  • Panierować w jajku i bułce.
  • Piec na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony.
  • Podawać na gorąco.

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *