Leczo z cukinią

SKŁADNIKI


  • 1 duża cukinia
  • 5 dużych pomidorów bez skóry
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 cebule cukrowe lub zwykłe
  • 2 papryki świeże
  • 500 g pieczarek
  • 5 sztuk śląskiej kiełbasy
  • papryka czerwona w proszku
  • sól, pieprz według uznania
  • 1/4 kostki masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Cukinię obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę.
  • Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
  • Dodać cukinię, pomidory pokrojone w kostkę, paprykę pokrojoną i smażyć na małym ogniu.
  • Wlać trochę przegotowanej wody i smażyć dalej.
  • Pieczarki smażyć osobno, potem dodać do cukinii z warzywami.
  • Kiełbasę pokroić w kostkę i również dodać do cukinii.
  • Przyprawić solą, pieprzem, papryką w proszku.
  • Na koniec dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
  • Gotować do uzyskania miękkich składników.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *