Naleśniki orzechowe

SKŁADNIKI


  • 300 g mąki ( mąkę według uznania np. gryczana, pszenna)
  • 2 szklanki wody mineralnej
  • 1 łyżeczka octu
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 150 g serka  kremowego
  • 50 g orzeszków  ziemnych
  • 50 g orzechów  laskowych
  • 2 łyżki sosu  trzcinowego

PRZYGOTOWANIE


  • Jaja z solą, olejem i wodą wymieszać.
  • Dodać mąki i wody i miksować do uzyskania jednolitej masy.
  • Piec na rozgrzanej patelni z obu stron.
  • Do serka dodać zmielone orzechy laskowe i wymieszać.
  • Naleśniki przełożyć serkiem z orzechami i zwinąć w ruloniki.
  • Polać sosem trzcinowym i posypać orzeszkami ziemnymi.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *