Brownie z orzechami

SKŁADNIKI


  • 150 g mąki pszennej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 170 g masła
  • 280 g cukru
  • 1/5 łyżeczki soli
  • 3 jajka
  • 100 g orzechów włoskich (pokrojonych)

PRZYGOTOWANIE


  •  Wymieszać mąkę, szczyptę proszku i sól.
  • Rozpuścić  czekoladę z masłem z odrobiną wody.
  • Zdejmij z ognia i odstaw do schłodzenia.
  • Do czekolady dodać cukier, jajka i mieszankę z mąki i miksuj na gładką masę.
  • Dodać delikatnie orzechy.
  • Ciasto przełożyć do wysmarowanej  tłuszczem okrągłej formy (około 23-5 cm).
  • Piec w temperaturze 180 stopni około 25 do 30 minut.
  • Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *