Rolada schabowa z serem pleśniowym

SKŁADNIKI


  • 2 plastry mięsa ze schabu
  • 150 g sera pleśniowego
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
  • 50 g masła
  • olej do smażenia
  • mąka do posypania rolad (niekoniecznie)

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć , wysuszyć, rozbić i natrzeć solą i pieprzem.
  • Odstawić na 20 minut do lodówki.
  • Na każdy plaster położyć masło i rozkruszony ser pleśniowy oraz cebulę.
  • Zwinąć i mocno roladę ucisnąć.
  • Posypać lekko mąką i położyć na gorący tłuszcz.
  • Piec z każdej strony około 20 minut.
  • W razie potrzeby podlać gorącą wodą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *