Makaron kolorowy z sosem z serka topionego

SKŁADNIKI


  • 100 g makaronu pomidorowo-szpinakowego
  • 100 g szynki podwędzanej pokrojonej w małą kostkę
  • 1/2 serka śmietankowego  topionego
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 100 ml śmietany do sosów
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE


  • Makaron gotować 8 minut, odcedzić, przelać ciepłą wodą.
  • Na patelni rozpuścić masło i smażyć na małym ogniu.
  • Dodać szynkę, sól, pieprz.
  • Wymieszać, dołożyć sera i rozpuścić.
  • Na koniec dodać śmietankę, chwilę pogrzać i polać sosem makaron.
  • Podawać gorące.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *