Roladki z ciasta francuskiego

SKŁADNIKI


  • 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego
  • 300 g sera twardego żółtego
  • 250 g szynki konserwowej w kawałku
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany 12%

PRZYGOTOWANIE


  • Ciasto rozłożyć na stolnicy i lekko rozwałkować.
  • Posmarować ciasto na wewnętrznej stronie kwaśną śmietaną.
  • Zetrzeć na dużych oczkach ser i szynkę. Położyć na kwaśną śmietanę.
  • Ciasto zrolować.
  • Lekko przycisnąć i ciąć 1,5 cm roladki.
  • Z jednego płata ciasta można przygotować około 20 roladek.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 20 do 30 minut.
  • Można podawać na gorąco i wystudzone.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *