Burger z wołowiną

SKŁADNIKI


  • bułka do burgerów
  • zmielona wołowina na jednego burgera 50 g wołowiny
  • rukola kilka listków
  • plaster sera topionego do burgerów
  • pomidor
  • plaster czerwonej cebuli

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso wołowe umyć, zmielić dodać 1/2 jajka na jedną porcję, 1/2 łyżeczki bułki tartej, sól, pieprz opcjonalnie.
  • Podpiec mięso na oleju z obu stron.
  • Mięso ostudzić.
  • W międzyczasie podgrzać bułkę w piekarniku około 3 minut.
  • Bułkę naciąć i nałożyć mięso,plaster sera i pomidora, cebulę, rukolę i podawać.
  • Dla niecierpliwych proponuję kupić  gotowe bułki.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *