Śledzie z tymiankiem

SKŁADNIKI


  • kilka płatów śledziowych najlepiej w oleju (około 15 cm – sztuk 6)
  • 3 łyżki tymianku
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 5 ząbków czosnku
  • szklanka oleju
  • 1 łyżeczka majeranku

PRZYGOTOWANIE


  • Śledzie pokroić na 2-4 cm paski
  • Włożyć do słoika pokrojone śledzie, ziele angielskie, listki laurowe.
  • Sprasować czosnek i dodać razem z majerankiem, tymiankiem do słoika.
  • Słoik zakręcić i wymieszać wszystkie składniki.
  • Otworzyć ponownie i wlać oliwę.
  • Podawać po 3 dniach.
  • Przechowywać w lodówce.

 

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *