Zupa pomidorowo- paprykowa

SKŁADNIKI


  • 2 litry wody
  • 400 g mięsa biodrówki
  • 1 słoik przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki pesto paprykowego
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • włoszczyzna
  • sól, pieprz
  • przyprawy rosołowej bez soli według uznania
  •  200 g szpecli bawarskich
  • 2 łyżki startego parmezanu

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, włożyć do zimnej wody wraz z włoszczyzną i gotować około 40 minut.
  • Po 40 minutach dodać przecier pomidorowy, przyprawy gotować dalej około 1  godziny na małym ogniu.
  • Na koniec gotowania dodać pesto.
  • Podawać z bawarskimi szpeclami.
  • Posypać parmezanem.

 

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *