Zupa rumfordzka

SKŁADNIKI


  • 2 litry wody
  • 250 g włoszczyzny
  • 120 g grochu (uprzednio namoczony)
  • 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 3 łyżki kaszy gryczanej
  • 3 łyżki ryżu
  • 150 g wieprzowiny
  • 150 g kurczaka
  • 3 ziarnka ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1/2 łyżeczki przyprawy vegeta

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso  umyć pokroić na kawałki i włożyć do zimnej wody.
  • Zagotować i włożyć pokrojoną włoszczyznę.
  • Dodać  groch  i gotować  30 minut.
  • Następnie dolać gorącej wody,  dodać kaszę, ziemniaki i ryż.
  • Gotować do uzyskania miękkich składników.
  • Podawać z chlebem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *