Leczo z podrobów

SKŁADNIKI


  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 średnia cukinia
  • 5 pomidorów bez skórki
  • 2 papryki świeże
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 2 cebule szalotki
  • 1 łyżeczka sproszkowanej czerwonej papryki
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Żołądki umyć, usunąć błonę i pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka z wodą.
  • Gotować około 40 minut.
  • Cukinię umyć, obrać, wyjąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
  • Na patelni z masłem zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, paprykę i  dodać pomidory, cukinię, przyprawy.
  • Odcedzić żołądki z wody, nałożyć na patelnię z warzywami.
  • Piec około 40 minut,  w razie potrzeby dolać gorącą wodę.
  • Podawać z grzankami, świeżym chlebem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *