Pierogi z kapustą

SKŁADNIKI


Ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • 1/2 szklanki ciepłej wody ( czasami potrzeba więcej)
  • szczypta soli

Nadzienie

  • 250 g kwaszonej kapusty
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE


  • Przygotować z mąki, wody, soli ciasto na pierogi.
  • Rozwałkować wyciąć kółka dowolnej wielkości i nałożyć nadzienie.
  • Kapustę umyć, poszatkować i ugotować w wodzie z masłem. Około 25 minut.
  • Wyjąć z wody i osuszyć.
  • Nałożyć na kółko z ciasta. Złożyć na pół i zlepić.
  • Gotować w wodzie 15 minut.
  • Podawać z masłem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *