Spaghetti z klopsikami

SKŁADNIKI


  • 200  g makaronu spaghetti
  • 500 g mięsa mielonego ( może być wołowe lub wieprzowe)
  • do przygotowania klopsików : 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki pesto paprykowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 szklanki wody
  • sól, pieprz czarny grubo mielony

PRZYGOTOWANIE


  • Przygotować z podanych składników klopsiki.
  • Na patelni z oliwą lekko zeszklić cebulę.
  • Dodać klopsiki i smażyć około 20 minut.
  • Przecier pomidorowy wymieszać z pesto, wodą i dalej dusić na patelni około 20 minut.
  • Podawać  z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *