Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym

SKŁADNIKI


  • 500 g mięsa szynki wieprzowej
  • 700 g pieczarek
  • olej do smażenia (lub piec w garnku przystosowanym do pieczenia  bez tłuszczu)
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki papryki (sproszkowanej łagodnej)
  • woda gorąca do pieczenia mięsa
  • 150 g makaronu trójkolorowego tulipan

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, pokroić i piec. Mięso zrumienić i dolać wody. Dusić około 20 minut.
  • Dodać przyprawy i umyte, obrane, pokrojone w plasterki pieczarki.
  • Dusić jeszcze około 50 minut.
  • W razie potrzeby dodać gorącą wodę.
  • Podawać z makaronem.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *