Naleśniki z musem pomarańczowym

SKŁADNIKI


  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 200 ml wody gazowanej
  • 150 ml mleka
  • 400 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • olej do smażenia
  • 1 duża pomarańcza
  • 1 słoik musu pomarańczowego

PRZYGOTOWANIE


  • Mąkę zmiksować z wodą, jajkiem i mlekiem, szczyptą soli, olejem, śmietaną.
  • Po uzyskaniu jednolitej masy odstawić ciasto na 1 godzinę.
  • Smażyć na patelni średniej grubości naleśniki.
  • Nałożyć mus. Ułożyć naleśniki według własnego pomysłu.
  • Na naleśniki położyć pokrojoną w plastry pomarańczę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *