Włoski paprykarz

SKŁADNIKI


  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/2 łyżeczki  suszonych pestek z papryki
  • 1 duża cebula
  • sól
  • kilka ziarenek różowego pieprzu
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 1 szklanka gorącej wody

PRZYGOTOWANIE


  • Umyć i ugotować w osolonej wodzie kurczaka do momentu, aż będzie miękki.
  • Następnie poszatkować.
  • Na patelnię nałożyć pomidory z puszki wraz z zalewą.
  • Gotować na małym ogniu.
  • Dodać pokrojoną cebulę i wszystkie przyprawy oraz paprykę pokrojoną w kostkę i poszatkowane mięso.
  • Dolać około szklanki gorącej wody, gotować jeszcze około 30 minut na małym ogniu.
  • Na koniec dodać ketchup.
  • Podawać z włoskim makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *